Adrese contact: e-mail:casagravor@gmail.com
facebook: "lizzy tunc"

Daca doriti sa revedeti videoclipul CaSa Gravor - jewlery collection 2011, intrati aici:

miercuri, 2 februarie 2011

Chihlimbar de la Marea Baltica

Am primit tema de casa.....
Bucati de chihlimbar adevarat, de la Marea Baltica, aduse in urma unei excursii in Polonia. 
Negaurite, nefinisate. Brute. Superbe. Calde, blande, linistitoare.
Asa ca.....

Prima data m-am informat:
"Încã din antichitate cu chihlimbarul se tratau bolile stomacului si ale intestinului, lesinurile si frigurile. Chihlimbarul coaguleazã sângele, întrerupe stãrile de vomã si nu permite pãtrunderea materiilor strãine în stomac, contribuie la cicatrizarea rãnilor de pe picioare, înlãturã slãbiciunea fizicã.
Chihlimbarul, prin prisma calitãtilor sale electrostatice si aromatice, creazã în jurul sãu un microclimat deosebit, care umple tot spatiul interior al locuintei si înlãturã bacteriile. În asemenea locuinte oamenii se pot elibera de stres si îsi pot reface fortele.
În zona Balticã, în zilele de sãrbãtoare, chihlimbarul era aruncat în foc ca sã se umple locuinta cu aromã divinã. Din el se fãceau amulete si talismane. Se credea cã gema este protectoare în fata ochilor rãi si a blestemelor."

Pornind de aici am procedat astfel:
Nu le-am finisat, nu le-am gaurit.
Am invatat sa le prind in cabochon din sarma argintata.
Atat cat sa poata fi purtat cu drag, in orice moment al zilei, ca talisman aducator de pace interioara.


Precizez ca forma medalionului este data de forma pietrei originale, insa toate au aceeasi simplitate si noblete clasica.


 Medalion Chihlimbar adevarat de la Marea Baltica - 30 ron/buc (fara lant)

Excelente ca si cadou de Valentine's Day sau Martisor!

 Descriere:

"Chihlimbarul, sau Ambra, este o piatră prețioasă de culoare galbenă transparentă cu forme de translucide, opace, fiind de origine organică, mai precis provine din rășină fosilă.
Numele: provine din arabã (,,al anbar'') însemnând auriu.
Culori: galben ca mierea, transparent sau opac, pur sau cu insertii rosiatice, pânã la portocaliu. Uneori contine bule de aer, cetinã de brad, spori de muschi, în nuante precum violet, negru, albastru, rosu, verde, sau chiar insecte.

Se gãseste în: zona Balticã, Polonia, Norvegia, România, Chile, China, Mexic, Spania.
Avertisment: este o piatrã moale, deci nu purtati inele cu chihlimbar la curãtenie, spãlat etc. A se evita contactul cu detergenti, cosmetice. Este solubil în alcool, benzinã si eter.


Piatrã specificã zodiilor: Taur, Rac, Leu, Sãgetãtor, Vãrsãtor, Pesti
Talismanul norocos al: Leului si Sãgetãtorului
Piatrã specificã lunii: Noiembrie
corespunde numãrului: 3 (pentru cei nãscuti pe 3, 12, 21, 30)
Piatrã specificã zilei de: Duminicã
Piatrã specificã anului: Bivolului (în zodiacul chinezesc)
Se oferã cadou la aniversarea de 10 ani (nastere sau cãsãtorie)
Chakre: 3


Bijuterii: 
Una dintre operele cele mai valoroase din istorie cu această piatră prețioasă este „Sala de chihlimbar” făcută cadou în anul 1716 de regele Prusiei „Frederic Wilhelm I” (1688-1740), țarului Petru cel Mare. Acest obiect de artă dispare în timpul celui de al doilea război mondial, între anii 1979 - 2003 este reconstruită după fotografii de specialiștii ruși, și este expusă în „Palatul Ecaterinei ” din Sankt Petersburg.
1932, Paris, o expozitie româneascã uimeste lumea. Inginerul Dumitru Grigorescu, omul de care se leagã epoca de vârf a chihlimbarului românesc (1927-1937), oferã personal reginei Angliei (Mary, soþia lui George al V-lea) un medalion de chihlimbar în care erau conservate insecte. Celebra pipã a lui Stalin a fost fãcutã din chihlimbarul aceluiasi Dumitru Grigorescu."


Chiar e ceva deosebit! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu